Vrei oferte noi prin e-mail?


« Înapoi la toate experiențele

Cina in doi la Restaurantul Nada Mas

Când Redutti mi-a propus să „experimentez” un voucher, am ales unul care nu era în lista lor de propuneri, dar îl ochisem eu pe site: voucher pentru 50% discount la restaurantul Nada Mas de la Clickdeal.ro, un local cu specific spaniol, aflat pe străduţa fix din spatele Ateneului Român.

După câteva concedii prin Spania, am rămas cu o pasiune pentru bucătăria iberică, aşa că am căutat un loc în Bucureşti unde să o pot regăsi. Nada Mas era pe listă, iar voucherul a fost ocazia perfectă, deoarece nu oferea un meniu fix, ci 50% reducere la orice aş comanda la o cină în doi, plus o sticlă de vin din partea casei. Experienţa a fost excelentă şi recomand tuturor acest restaurant; e mai scump, dar merită banii dați.

Înainte de a trece la mâncare, să vă spun cum arată localul. V-am spus deja că experienţa a fost excelentă, aşa că intuiţi că aspectul restaurantului Nada Mas a contribuit la asta. Este vorba de o singură încăpere mărişoară, decorată în culori calde, cu sticle de vin expuse pe pereţi, iar mesele de lemn sunt suficient de bine spaţiate încât să nu simţi că te înghesui cu ceilalţi din restaurant.

Muzica de pe fundal a fost reglată fix cât trebuie pentru a contribui la ambianță, dar nu cât să te deranjeze. Poţi vorbi cu celelalte persoane de la masă fără să ridici vocea, ceea ce nu se poate spune despre multe restaurante din oraş, la noi moda fiind să „urle” boxele ca la nuntă. Nu şi la Nada Mas. E drept că am ascultat aici întreg albumul Bruno Mars, de două ori chiar, cât să-mi ajungă pentru o viaţă întreagă.

Trecând la mâncare, meniul are un număr moderat de preparate în toate categoriile. Preţurile sunt mărişoare (pentru că mâncarea e foarte bine făcută și localul este de categorie înaltă), aşa că vă recomand cu atât mai mult voucherul de 50% reducere la orice aţi comanda.

Am început cu o supă gazpacho, un preparat specific spaniol, făcut de obicei în blender din roşii şi alte legume, amestecat şi cu usturoi şi pâine. E ca o supă un pic mai groasă, servită rece, şi a fost ca cele pe care le ţineam minte din Spania. 15 lei porţia. Tot la antreuri mai aveau şi diverse salate, inclusiv de calamari sau de andive, pe care le-aş încerca la o tură viitoare.

La felul doi am cerut friptura de viţel (55 lei), făcută mediu, cu cartofi copţi la cuptor (9 lei). Friptura a fost excelentă, carnea fiind moale de ţi se topeşte în gură, perfect făcută cu interiorul rozaliu şi suculent, așa cum am mâncat numai în steak-house-urile scumpe de la noi și din străinătate. V-o recomand cu un sos de piper. Cartofii erau tăiaţi rondele şi copţi bine pe ambele fețe cu condimente, foarte gustoşi.

Un alt preparat gustat (era cină în doi, așa că nu le-am mâncat eu pe toate) a fost ton la grătar (50 lei). A venit o bucată mare, de 10-15 cm în diametru, făcută tot mediu, la cererea noastră, adică prăjită pe exterior şi roşiatică în interior, aşa cum mi-a făcut pofta cândva un episod din Masterchef. A fost moale şi foarte gustos. Garnitura aleasă a fost una de ciuperci de pădure (12 lei), tăiate în bucăţele şi condimentate. Eu nu sunt fan al ciupercilor, dar mi-a plăcut cum erau pregătite, aşa că alegeţi aceasta garnitură dacă vă plac aceste legume.

Am mai ochit lucruri interesante de încercat prin meniu, dar data viitoare. De exemplu m-ar tenta cotlete de miel de lapte stil Burgos, midiile la plită, cocoşul pitic, precum şi, văzând cât de bine a fost pregătită friptura de viţel, o friptură de vită „high quality strip loin”. Aceasta costă 18 lei sută de grame de carne şi a fost prima mea alegere, dar mi s-a spus că bucăţile au cam 400-500 de grame, ceea ce este o porţie pentru când vii flămând acolo.

Influenţa bucătăriei spaniole în meniul Nada Mas nu este atât de vizibilă. Se regăseşte prin gazpacho şi salate, prin câteva tipuri de paella, iar fructele de mare şi platourile de pește sunt de asemenea des întâlnite în meniurile din peninsula Iberică. Fripturile sunt totuşi normale, chiar dacă au denumiri precum purceluş de Segovia sau rib-eye de Galicia, probabil condimentele sau sosul ducându-le spre specificul spaniol al preparatelor.

Vinul inclus în voucher a fost o sticlă de Septiembre de pe valea râului Duero, un vin roşu sec, dar aromat şi care s-a potrivit bine cu mâncarea. Este cam 60 de lei sticla, luat separat sau fără voucher. Pe valea râului Duero se produce vinul dulce de Porto, dar acesta provenea din zona spaniolă a râului şi nu avea nici o legătură cu cel portughez.

După aşa masă, am trecut şi la desert. Un tort Nada Mas, adică mousse în două culori cu blat de marţipan (20 lei) a fost foarte bun, uşor şi cremos; n-am găsit blatul de marţipan, dar n-a contat. Un tort de ciocolată cu prune (20 lei) a fost la fel de bun, cu o cremă fină de ciocolată, perfect „calibrată” încât să o mănânci pe toată fără să ţi se pare nici grea şi nici dulce, cu bucăţi de prune prin el şi servit cu o cupă de îngheţată.

Toate acestea, plus un cafe latte la final, au costat 207 lei. Voucherul a redus nota la 103 lei, plus sticla de vin oferită cadou.

Mai important pentru mine este că am descoperit un restaurant foarte bun în Bucureşti. M-am convins de asta gustând din preparatele foarte bine făcute, ceea ce mă face să vreau să încerc tot meniul lor, dar şi din mici alte detalii pe care poate că nu le-ar observa oricine, de exemplu faptul că vinul mi-a fost turnat în pahar ca la carte, cu eticheta sticlei orientată spre mine. Personalul a fost foarte amabil şi de ajutor atunci când am discutat despre diversele preparate din meniu. Voi reveni cu plăcere la Nada Mas și-l recomand oricui își doreste un restaurant de calitate.

Meniul de pe site-ul oficial nu prea a mai fost actualizat, unele preţuri şi preparate necorespunzând cu realitatea din teren. Uitaţi-vă pe imaginile de mai jos.

Nada Mas este pe strada Nicolae Golescu nr. 16, în spatele Ateneului, iar site-ul oficial este www.nadamas.ro. Stați cu ochii pe Redutti, mai apar vouchere pentru acest restaurant.

 


Radu Dumitru

Radu Dumitru a încercat un voucher la Restaurantul Nada Mas – 50% discount la nota de plată + o sticlă de vin cadou din partea casei, oferit de clickdeal.ro.

Experiențe povestite de: