Ritualuri feminine

Postat la de Oana Bratila

Vă spun sincer, iar cei care mă cunosc o pot confirma: nu o să mă prindeţi niciodată discutând „cu fetele” despre culorile care se poarta anul acesta, despre noul fard de pleoape apărut pe piaţă sau despre produse de hairstyling. Mai mult decât atât, am preferat mereu să vorbesc cu băieţii despre jocuri vechi pe calculator sau despre aplicaţii Android. Nu suport unghiile false, nu-mi place să folosesc fixativ, iar machiajul în exces nu este nici el pentru mine.

Ca mine sunt sigură că mai există multe femei şi de data aceasta pot ele confirma că a nu-ţi plăcea să vorbeşti despre chestiuni specific feminine nu este echivalent cu a nu te îngriji sau a-ţi neglija total feminitatea. Iar dintre ritualurile cel puţin lunare ale unei femei îngrijite, nu ar trebui să lipsească manichiura şi pedichiura. Manichiură şi pedichiură care nu înseamnă două straturi de ojă pe fiecare unghie şi atât, important fiind în primul rând aspectul îngrijit al mâinilor şi picioarelor.

Nu ştiu altele cum sunt, dar eu am încercat de multe ori să practic acest ritual acasă şi nu mi-a ieşit. Cu lacul de unghii mă mai descurc, există întotdeaua acetona şi beţişorul de urechi care salvează situaţia, dar când vine vorba de mânuirea forfecuţelor şi de nimicirea cuticulelor, treaba iese mereu prost. Aşa că ajung să îmi fac programare la un salon, mulţumită de gândul că se va ocupa altcineva de toate cele cât eu voi sta relaxată pe un fotoliu (de obicei e un fotoliu).

Lesne de înţeles, aveam să fac prima economie pe luna aceasta profitând de un cupon de reducere la manichiură şi pedichiură, oferit de Kuponiada, care venea la pachet cu spălat pe cap şi un coafat. Desigur, m-aţi putea întreba de ce mi-ar trebui mie coafat la părul meu scurt şi eu v-aş răspunde „pentru că se poate”. Şi pentru că eu cred că adevărata valoare a unui „hairstylist” se cunoaşte pe părul scurt. Bucle, îndreptat de păr, ştie oricine să facă.

Salonul Geisha

Am început experienţa cu stângul, fiind puţin demoralizată de ideea că trebuie să merg din Pantelimon până în Militari, echivalentul sfârşitului Pământului pentru mine, dar cu siguranţă centrul Pământului pentru alţii. Acolo se află salonul Geisha şi în ciuda sentimentelor mele faţă de drumul lung, salonul este foarte aproape de staţia de metrou Lujerului, aşa că a primit o bilă albă pentru accesibilitate. În plus, este şi foarte uşor de observat, fiind un soi de oază roz în mijlocul unui deşert de ciment.

Roz-ul nu se opreşte însă afară, interiorul fiind şi el cât se poate de roz. Sunt sigură că fiecare dintre noi are cel puţin o prietenă care este înnebunită după această culoare şi pe care nu reuşim să o înţelegem. Departe de a fi fanul acestei culori (mie îmi place verdele), pentru salon culoarea părea a fi însă foarte potrivită iar pe mine m-a încântat atmosfera veselă şi în acelaşi timp chic. În plus, totul a fost întregit de la început la sfârşit de personalul zâmbitor şi prietenos, departe de a fi fals.

Manichiură & pedichiură

Am fost preluată mai întâi la manichiură şi pedichiură, unde după ce m-am relaxat câteva minute cu picioarele în apă caldă, am fost surprins plăcută de faptul că doamna care s-a ocupat de unghiile mele nu a reacţionat ciudat la vederea acestora. De fapt la nevederea lor, pentru că unghiile mele de la picioare sunt foarte, foarte mici. De obicei, atitudinea fetele de la pedichiură este „cu ojă nu le dăm”, deşi nişte liniuţe de culoare sunt perfect realizabile şi s-a dovedit asta şi cu această ocazie. Serios vă spun, m-am bucurcat că nu a trebuit să mi le mai fac eu după ce ajungeam acasă, iar doamna de la salonul Geisha chiar a fost mai mult decât drăguţă. De mâini s-a ocupat cu aceeaşi grijă şi atenţie, iar rezultatul final constă în 10 unghii asortate perfect cu cerceii de sezon. Nu ştiu dacă nuanţa este în trend, dar eu am ales-o cu cel mai mare entuziasm din cele aproximativ 50 de sticluţe OPI cu nuanţe de la negru la roşu, de la mat la sidefat. De apreciat faptul că procesul nu s-a lăsat cu niciun fel de răni şi am putut păşi spre scaunul dedicat spălării scalpului, scaun pe care îl asociez de obicei cu un obiect de tortură, fiind supusă de cele mai multe ori unor dureri teribile de gât. Vestea bună este că fie scaunul a fost aranjat mai bine, fie vasul cu apă avea altă formă, fie masajul a fost peste medie de plăcut, cert este că eu am savurat momentele petrecute acolo, domnişoara coafeză având nişte mâini angelice. Şi dacă este un ceva mic care mă face fericită pe lumea asta, acela este masajul făcut de oameni cu har.

Coafat

Dar eu nu eram acolo pentru masaj, iar ultima mea oprire a fost în faţa oglinzii pentru etapa de coafat. Am spus că mi-ar plăcea bretonul în stil Elvis pentru că nu am încercat niciodată şi sunt curioasă cum ar arăta, aşa că domnişoara s-a pus pe uscat părul în sus. Am fost plăcut impresionată şi în acest caz de faptul că am fost întrebată dacă folosesc de obicei produse de styling, ca să ştie cum este obişnuit părul. De obicei, vrei nu vrei, spuma şi fixativul sunt acolo pentru că altfel, se zice, nu stă freza. Ei bine, freza mea a stat şi a rezistat nu doar până am ajuns acasă, ci până a doua zi. Iar rezultatul a fost simpatic şi experimentul se poate considera bifat, deşi m-am convins că îmi stă mai bine cu bretonul pe frunte. Mi-a plăcut însă „ţepoşenia” rezultată din ridicarea părului de la spate şi probabil, dacă nu uit, o să mi-l mai aranjez şi eu aşa.

Concluzie

Experienţa încheiată fiind, în concluzie, mie una mi-a plăcut la salonul Geisha – atmosferă primitoare, personal foarte amabil, servicii bine prestate. Iar dacă mai staţi şi prin Militari, consideraţi-vă norocoase. Atât doar că trebuie să acceptaţi în viaţa voastră culoarea roz! 🙂

Vă las cu nişte poze, pentru că ştim cu toţii că fac cât o mie de cuvinte şi… pe data viitoare!

Voucher oferit de:  


One Response to “Ritualuri feminine”

  1. Atenție, se testează cupoane!

    […] Ei bine, de ieri fac parte din echipa de test Redutti.ro, iar pe parcursul lunii aprilie voi avea rolul unui mic spion al cupoanelor de reduceri. Activitatea mi-am început-o în forță cu un cupon de reducere la manichiură și pedichiură, oferit de Kuponiada, iar experiența este relatată pe larg aici. […]

Leave a Reply

  • (will not be published)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>