Piața de reduceri, de două ori mai mare în 2012 față de 2011

Postat la de redutti

București – Luni, 16 iulie 2012. Veniturile agregate pe piața reducerilor colective au crescut cu +144% în primele 6 luni ale anului 2012, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, de la 23,2 milioane RON la56,7 milioane RON. Numărul de oferte agregate a crescut de la 6.365 la 27.397 în perioada studiată.

Practic, în primele 6 luni ale lui 2012, piața de reduceri aproape a egalat volumul de oferte de pe întreg anul anterior. Tot mai multe afaceri apelează la acest gen de promovare, convinse fiind de potențialul de business pe care îl pot genera site-urile de profil.


Conform studiului efectuat de Redutti.ro , primele 10 site-uri de reduceri au generat 80% din încasările totale ale pieței. Principalele site-uri de reduceri din România sunt (în ordine alfabetică): Bestdealz.ro, Coolbuy.ro, Fundeal.ro, Fungroup.ro, Getadeal.ro, Groupon.ro, Izzyreduceri.ro, Kuponiada.ro, Topdeals.ro, Zumzi.ro

Redutti.ro monitorizează în fiecare zi peste 2.800 de oferte, adunate de la peste 80 de site-uri de profil. Acestea sunt organizate manual de echipa editorială pe 7 categorii principale și 70 de subcategorii.

Conceptul de marketing al reducerilor de grup a crescut puternic în popularitate.  Cele 1.1 milioane de cupoane vândute în acest an, față de doar 500.000 în perioada similară a anului 2011, atrag atenția unor brand-uri mari către piața de reduceri.

Câțiva dintre jucătorii importanți din piață au promovat în 2012 oferte pentru nume mari în domeniile lor de activitate, precum: NikeInstitutul CambridgeTefalDomoMuzeul AntipaAdevărulMediafaxMovieplex CinemaAccessorizeCroppRestaurantul Benihana – Howard Johnson ori Sabon. Feedback-ul utilizatorilor a fost unul mai mult decât pozitiv, achizițiile fiind de ordinul miilor la fiecare ofertă.

Partener Site Ofertă Vouchere vândute
1. Muzeul Antipa Fundeal.ro Bilete de intrare la Muzeul Antipa 8.870
2. Reserved Zumzi.ro 50% discount la colecția de primăvară Reserved 2.080
3. Movieplex Bestdealz.ro Bilete la film + popcorn 6.721
4. Nike Groupon.ro 40% discount la orice articol Nike 2.711
5. LaserTag Arena Kuponiada.ro 20 de minute la LaserTag 1.597

În acest context, Redutti.ro vine în mod constant cu noi facilități către utilizatorii săi, făcând mai ușoară sortarea și filtrarea ofertelor după zonă de interes sau categorie.

O dată cu noua versiune a serviciului, fiecare utilizator are posibilitatea de a-și crea propriul newsletter doar cu ofertele de interes pentru persoana sa.

Locurile Redutti oferă posibilitatea cumpărătorilor de vouchere de a da o notă serviciilor, alcătuind astfel un top al acestor locuri din marile orașe. Mai mult, există numeroși utilizatori Redutti care oferă feedback direct prin comentarii, recomandând anumite meniuri sau avertizându-i de potențialele neplăceri întâmpinate de ei.

Venind în întâmpinarea dorinței românilor de a pleca în vacanță, în noua versiune a site-ului Redutti.ro există acum posibilitatea de a selecta destinația și perioada dorită, filtrându-se astfel doar ofertele de interes maxim.

Popularitatea ofertelor de turism este în continuă creștere, astfel că peste 70.000 de româniau plecat în vacață cu voucher în 2012, din care aproape 30.000 au vizitat zonele de munte din România.

Despre Redutti.ro

Redutti.ro este agregatorul reducerilor de grup din România, lansat în luna ianuarie 2011. În loc să viziteze zeci de site-uri de profil, utilizatorii pot găsi într-un singur loc toate ofertele acestora, câștigând astfel timp și bani.

Notă: Toate cifrele de vânzări exprimate de Redutti.ro se bazează pe numărul voucherelor vândute afișate de site-urile de reduceri. Marja de eroare calculată este de ±2%. Companiile interesate sau potențialii investitori în piața de reduceri colective pot solicita accesul contra-cost la sistemul de statistici în timp real “Daily Deals Dashboard” al Redutti.ro prin formularul de contact.

Leave a Reply

  • (will not be published)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>