5 sfaturi pentru călătorii mai ieftine

Postat la de Flori

Ne place să călătorim și încercăm să o facem cât mai des și la niște prețuri cât mai accesibile. Fie că te afli pentru câteva ore într-un oraș sau pentru un weekend prelungit la Paris, Barcelona sau oriunde în Europa, există câteva sfaturi de care trebuie să ții cont în momentul în care îți planifici vacanța, pentru a economisi cât mai mult, fără a face însă rabat de la distracție!

 

1. Caută cea mai bună variantă de schimb valutar 

Nu lăsa schimbul valutar pentru ultimul moment din aeroport. Încearcă să găsești o casă de schimb bună și fă-ți calculele înainte. Poate nu schimbi mult, dar cu diferența de bani poți să-ți oferi chiar ție un mic răsfăț culinar sau te poți întoarce cu un suvenir pentru cei dragi.

 

2. Împachetează-ți bagajul într-un mod inteligent

Bagajele au fost totdeauna o problemă, mai ales pentru domnișoare. Dar de ce să ai parte de taxe suplimentare la bagaj și risipă de energie cărând trollere prin aeroport? Pentru deplasări scurte nu ai nevoie de multe lucruri. Ia cu tine strictul necesar, nu ai nevoie de bagaj inutil care să-ți îngreuneze vacanța. Cea mai bună și mai la îndemână opțiune este aceea a rucsacului de mărime universală, pentru că un astfel de rucsac este perfect pentru călătoriile scurte prin Europa. 3 zile? 3 schimburi și o haină mai groasă în cazul în care vremea decide să se comporte ciudat și atât!

 

3. Ai grijă de sănătatea ta

Vorbim despre asigurarea medicală valabilă pe perioada călătoriei, investiție care chiar merită făcută înainte să pleci la drum. Prețul unei astfel de asigurări nu depășește 20-30 RON pentru o călătorie de până la 7 zile în Europa. Asigurarea în România se poate face online, simplu şi rapid, într-un mediu sigur, alegând cea mai potrivită şi ieftină asigurare de călătorie dintr-o listă a celor mai mari companii de asigurare. O altă idee ar fi Cardul European de Sănătate, care îți asigură tratament medical de urgență gratuit sau la costuri reduse în majoritatea țărilor europene.

 

4. Caută cele mai avantajoase tarife de roaming

Știm că e greu, dar încearcă să reziști pe cât posibil tentației de a folosi iPhone-ul pe perioada călătoriilor. Descărcarea fișierelor de pe Internet sau primirea e-mail-urilor se poate dovedi a fi destul de costisitoare. Însă ai putea să verifici împreună cu operatorul tău de telefonie mobilă cele mai avantajoase tarife de roaming, deoarece majoritatea operatorilor au oferte care corespund bugetului tău, așa că ai putea să te interesezi de acest aspect înainte de a pleca. Nu uita totuși că pleci în vacanță, rezumă-te la strictul necesar și bucură-te de zilele fără fără internet.

 

5. Ia masa în aer liber!

În majoritatea orașelor europene, mâncarea are alt gust dacă face parte dintr-un meniu cu preț fix, avantajos. De obicei, ai nevoie de ceva rapid, bun și cald, care să-ți dea energia necesară pentru restul zilei de hoinărit prin oraș. Chiar și dacă ajungi să comanzi ceva la un bar, realizezi că este mai ieftin așa decât dacă te-ai duce la un restaurant și ai servi o masă cu 3 feluri. În plus, dacă prinzi și o zi frumoasă, poți încerca un mini-picnic, ca să te încadrezi în buget. Cu ceva brânză bună, jamon/salami/prosciutto/parma, în funcție de zona în care te afli, o baghetă proaspătă de la brutărie și o sticlă de vin, ai pus de un picnic de toată frumusețea.

Acestea sunt sfaturile noastre pentru călătoriile-instant cu rucsacul prin Europa. Dar sigur aveți și voi povești frumoase de împărtășit și sfaturi bune de dat, așa că vă invităm să le împărtășiți cu noi.

Leave a Reply

  • (will not be published)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>