Amintirile verii, moțăiala de toamnă

Postat la de Flori

Connect-R s-a dus și el la somn după o vară lungăăăă. Știa el ce știa: mai bine petreci atunci când ai timp liber și vreme frumoasă, că de revenit, îți revii tu. Unii mai repede decât alții. Când a început vara credeam că se va sfârși lumea, cu toate prognozele catastrofale de la rubricile meteo. Că va dura o veșnicie. Dar să fim serioși, cine s-ar fi gândit prin mai că vara ar trece cu viteza asta? Pentru mulți dintre noi, concediul a fost scurt și intens, cu multe aventuri care mai de care mai năstrușnice sau cu momente lungi de relaxare la aer curat, într-un hamac confortabil, cu răcoritoare la îndemână.

Caniculară. Cam așa aș socoti vara asta. Fără aerul condiționat nu știu cum am fi putut trece peste zilele arzătoare ale cuptorului și gustarului. Dar parcă în vacanță soarele nu a fost chiar dușmanul nostru. Când te bucuri de timpul liber alături de familie și prieteni, vremea nu pare să conteze și tot ce e important îl reprezintă amintirile rămase. Zâmbete și povestiri de neuitat, râsete până la epuizare și clipe de relaxare totală, când te rupi de cotidian și de rutină și-ți creezi un loc al tău, unde nimeni și nimic nu poate strica momentul.


Da, a trecut repede, dar ce contează? Ne-am simțit bine și ne-am bucurat de tot ce am apucat. Sunt sigură că ați profitat din plin de cele mai bune oferte la mare sau prin capitalele europene. Eu mă știu pe mine, încerc să mă distrez cât pot în vacanță, să petrec timpul în stilul locului și să mă întorc cu amintiri frumoase. Și dacă tot am ajuns aici, nu doar cu amintiri mă întorc de prin excursii. Nu fac ceva special, chiar sunt mulți care fac treaba asta, dar îmi place la nebunie să vin acasă și să mai adaug câte un magnet de frigider din zona în care am fost. Am acoperit cam jumătate de frigider. Și sunt mândră.

Fotografiile sunt cu sutele. Și asta e clar. Cine mă cunoaște știe că nu pot sta departe de camera foto. Nu sunt profesionistă și tocmai asta cred că aduce un plus fotografiilor. Că sunt făcute după ureche. Încerc să profit de momentele și de oamenii pe care îi am alături și imortalizez tot. De la reuniunea familiei, meniuri delicioase, peisaje superbe și bătăi cu perne, până la gândăcelul ce ne-a însoțit pe cărări de munte, glezna luxată sau amenda pe care am luat-o pentru nerespectarea legislației. Că sunt bune sau rele (așa le consideri pe moment), toate sunt amintiri frumoase, de care ai vrea să-ți amintești peste ani și ani.

Îmi trec prin mâini sute de oferte zilnic și mereu îmi zic: Wow, ce super e și oferta asta! Ce mult mi-aș dori să ajung și acolo, și acolo, și acolo! Și se adaugă la o listă deja bine conturată. Voi ajunge să le bifez pe toate, sunt sigură! Până atunci, am amintirile din vacanțele ce au trecut și mă bucur de ele cum știu mai bine. Ca să nu spuneți că sunt egoistă, împart cu voi câteva idei de permanentă readucere aminte a momentelor frumoase:

E timpul să ne povestiți și voi pe unde ați fost vara asta. Cum ați petrecut, ce locuri ați vizitat și unde vă plănuiți următoarea escapadă? Și ca să fim pe aceeași lungime de undă, voi cu ce vă întoarceți din vacanță ca amintire?

 

 

Leave a Reply

  • (will not be published)

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>