Vrei oferte noi prin e-mail?


« Înapoi la toate experiențele

Ce aș vrea să-mi învăț copilul?

V-am mai spus că am mulţi pitici :). Unul dintre ei este legat de educaţia copilului meu. Pe această temă sunt un pic speriată, panicată, fără prea multe idei cum voi face acest lucru. Şi m-am stresat pe această temă destul de mult… Cum voi reuşi să-mi educ copilul, cum voi reuşi să aibă o inteligenţă emoţională mai bună ca a părinţilor, cum voi reuşi să fie un adult cu mai puţine frustrări?! Da, m-am stresat la trecut!  Să vă povestesc cum sunt eu acum mai relaxată pe acest subiect :) !

Cei de la Redutti, mi-au propus să particip la campania lor: Redutti Experience. Ce înseamnă asta? Redutti.ro este agregatorul reducerilor de grup din România și a pornit o aventură, în care bloggerii descoperă beneficiile cupoanelor de reduceri. Pentru mine astfel de site-uri sunt un pic necunoscute şi trebuie să recunosc că experienţa proprie este cea mai valoroasă. Am descoperit  şi eu astfel, beneficiile reducerilor online :) !

Cum vă spuneam de piticul meu, Educaţia :) , m-am decis să încerc din oferta lor: consiliere parentală. De mult îmi doream să văd dacă un astfel de serviciu mi-ar aduce ceva în plus şi cuponul oferit de Inzonata.ro, a fost perfect!

După câteva reprogramări (am o perioadă destul de agitată şi e abia la început :) ), m-am întâlnit cu dna doctor Cristina Popescu, la sediul Mica Sirenă After School. Discuţia cu dânsa a fost edificatoare pentru mine. Cel mai mult m-a ajutat, să-mi setez un ţel pentru educaţia Ioanei. E mai eficient aşa, decât să “alerg” copilul pe la diverse cursuri, ce mi se par mie utile. Ţelul este să-mi ajut copilul să înveţe să fie fericit!

Fericirea nu este ceva tangibil, dar în societatea noastră de acum, a şti să te relaxezi, să te bucuri de lucrurile pe care le ai şi să ştii să evaluezi, sunt lucruri ce o vor ţine departe de STRES. Cred că o va ajută să aibă mai mult succes în viață, să fie mai fericită, dacă va avea o inteligenţă emoţională dezvoltată. Bineînţeles că nu se exclud alte abilităţi ca ambiţia, adaptabilitatea, etc. Deci, la asta vom lucra! Inteligenţa emoţională!

Ce lucruri noi am mai învăţat din această discuţie?

  • Cel mai important lucru pentru un copil, mai ales la vârsta foarte mică este dragostea. Copilul trebuie să se simtă iubit şi în siguranţă. Eu pornisem discuţia de la cum aş putea să-i dezvolt inteligenţa şi dna Popescu mi-a spus că acest lucru va veni natural, Ioana acum are nevoie să se simtă iubită! Şi uite aşa am mai scăpat eu de un pititc :) !
  • Este foarte important să-mi fac timp pentru mine, să nu uit de mine. O mamă relaxată, înseamnă şi un copil relaxat. După cum ştiţi nu este o poveste că ai noştri copii simt orice energie negativă a noastră, chiar dacă încercăm să o mascăm.  Şi eu văd acest lucru zilnic, la Ioana.
  • Pentru a ajuta copilul să se dezvolte emoţional şi să urmăreşti dezvoltarea lui, sunt utile evaluări psihologice (nu ştiu dacă acesta este termenul corect, oricum o “analiză”), periodice, cam când copilul intră într-o noua etapă (ex: începe şcoală, a învăţat să vorbească, etc). Sunt de asemenea utile şi pentru a scapă de toate prostiile legate de boli, pe care o mamă le gândeşte :) .
  • Este mai important, după părerea dnei Popescu, să avem o dezvoltare constantă si armonioasă, decât să stresăm copilul cu 2 limbi străine la 3 ani şi 3 activităţi diferite. Nu o ajută cu nimic, dacă o stresez să învețe literele la 4 ani, de exemplu. Îi umple memoria şi le va folosi abia la şcoală. E mai important să înveţe lucrurile din jurul ei. Un copil relaxat în procesul de învăţare, va învăţa mai mult şi mai repede pe viitor. Lucrurile oricum vin natural!
  • Relax mamă, vei avea idei de educaţie la momentul potrivit!
Ana și Ioana Romanescu

Şi mi-am demonstrat că o consiliere parentală periodică, nu e o pierdere de timp. Mă ajută să văd unde greşesc şi să pot îmbunătăţi procesul de a fi părinte. Dacă există această posibilitate în timpurile noastre, de ce să nu o folosim?!

Multumesc mult celor de la Redutti (puteţi găsi şi alte impresii pentru diverse oferte) şi inzonata.ro (mi s-a părut interesent şi util conceptul lor de oferte în funcţie de zona preferată), că mi-au oferit această posibilitate. A fost o EXPERIENŢĂ!

Pe dna Popescu, o puteţi găsi la cabinet.popescu@yahoo.com

Voi aţi încercat până acum astfel de oferte online? Cum vi s-au părut?


Ana Romanescu

Ana Romanescu s-a bucurat de sfaturile primite în cadrul ședinței de consiliere parentală, de pe site-ul de reduceri Inzonata.ro.

Experiențe povestite de: