Vrei oferte noi prin e-mail?


« Înapoi la toate experiențele

Arome italiene: Paste si Pizza la Trattoria Verdi

De când mă știu sunt o gurmandă. Eu fac parte din categoria oamenilor care trăiesc pentru a mânca! Îmi place să încerc mâncăruri, arome, mirosurile mă înnebunesc și ador să stau în bucătărie să fiu propria mea șefă și să văd rezultatul muncii mele în fața celor pe care îi iubesc. Dar, destul despre mine, să trecem la povestit.

Acum 2 ani am fost în Italia și… acolo mi-am dat seama că n-am mâncat pizza adevărată în viața mea. Pizza făcută pe vatră, la mama ei acasă, e ceva ce îți face papilele să plângă de dor numai cât te gândești la asta. Tot gândindu-mă la pizza ca la mama ei am acceptat invitația de a participa la proiectul Redutti Experience și am testat un cupon de la CoolBuy ce oferea o masă de două persoane la Trattoria Verdi (de pe Mendeleev, nr. 9).

Trattoria Verdi

Mai precis, oferta conținea o porție de paste sau pizza pentru fiecare și un desert. Acestea fiind spuse, am făcut programare, am printat voucherul, mi-am luat iubitul de mână și am purces către restaurant. Trattoria Verdi este pe lângă Piața Amzei și nu ai cum să îl ratezi, în schimb ai putea să îl confunzi – pe stradă mai fiind două restaurante italienești. Este un restaurant mare, aerisit, decorat simplu, împărțit pe fumători și nefumători șiiiiiii… unic în felul lui prin tablourile expuse  pe pereți.

Încă de la intrare ne-a preluat un chelner care ne-a condus la o masă, ne-a spus ce avem inclus în voucher – mi-a plăcut faptul că nu a ridicat din sprâncene când i-am zis de voucher, atitudinea lui era prietenoasă și nicidecum rece – și ne-a lăsat să ne hotărâm. Ne-am comandat o porție de Penne Siciliene al Forno și o Pizza Diavola + o limonadă și apoi am așteptat puțin până a venit mâncarea. Puțin însemnând chiar puțin, cam… 15 minute. Între timp, ne-am uitat la tablourile de pe pereți – tablouri cu vedete din Italia mâncând, turnându-și cafea, savurând o porție de spagetti, etc.

Paste la Trattoria Verdi

Între timp a venit mâncarea și totul arăta foarte bine. Pastele erau făcute într-un vas de ceramică băgat la cuptor și miroseau demențial iar pizza nu s-a lăsat mai prejos. Pastele aveau un gust puternic de roșie coaptă și o aromă subtilă de usturoi și puiul era suculent și bun iar pizza era cum trebuie să fie o pizza. Crocantă dar nu tare, ingrediente câte trebuie și foarte, foarte gustoasă! It almost felt like a small part of Italy was there! La desert ne-am ales clătite cu dulceață de vișine. Ele n-au mai rezistat la poză, din păcate :)), probabil pentru că nu mai mâncasem clătite de ceva timp și eram pofticioși. Și eu am uitat.

Pentru că sunt o fițoasă a restaurantelor, cu mare sinceritate vă spun că acesta mi-a plăcut tare mult! De obicei, în restaurante oamenii se bâlbâie, sunt triști, nu îți aduc meniul repede, nu îți iau comanda repede, întârzie cu mâncarea, etc. Eh, aici nu a fost cazul și am rămas cu un sentiment plăcut.

Cu siguranță am să le mai calc pragul pentru a încerca și alte tipuri de Pizza ca să nu mai spun că mi-au făcut cu ochiul o sumedenie de deserturi. 😉


 

Daniela Matei

Daniela Matei a avut parte de o seară frumoasă, la Trattoria Verdi, bucurându-se de voucherul ”Pizza sau paste, la alegere și desert (clătite sau înghețată), pentru 2 persoane, cu numai 25 lei”, oferit de Coolbuy.ro

Experiențe povestite de: