Vrei oferte noi prin e-mail?


« Înapoi la toate experiențele

După job – workshop de aranjamente florale

Nu știu cât de antreprenori sunt vecinii voștri și cât de mult și-au orientat viața pe principiul “do it yourself,” dar vizavi de mine, acasă, la Comarnic, locuiește o vecină din mâinile căreia mereu au ieșit lucruri foarte mișto – de la haine pe care și le-a făcut pentru ea în studenție și care apoi îmi parveneau mie, până la coafuri – eram cea mai invidiată la aniversările de 14 ani ale prietenelor mele când apăream cu coafuri funky (pe vremea aia aveam ditamai părul) și încheind cu aranjarea florilor. După ce și-a luat diploma de inginer și și-a dat seama că nu i se prea potrivește postura asta, vecina Irina și-a început propria afacere, cu flori, pentru care a devenit foarte cunoscută, în foarte scurt timp.

Nu vă imaginați că e treaba ușoară aranjarea florilor – nu vreți să știți câte cataloage are pentru inspirație și nu vă imaginați câte nopți nedormite se adună când te apuci să creezi decorul floral pentru mai multe nunți, toate în aceeași zi și toate cu concepte și cerințe diferite. Serile petrecute pe lânga ea au fost primele în care am luat contact cu lumea florilor și a minunățiilor care pot ieși odată ce reușești să strângi inspirația lângă vaze multe cu flori, sârme speciale, bureți și artificii cu care să ascunzi micile imperfecțiuni.

Pentru că nu am reușit niciodată să petrec atât de mult timp pe cât aș fi vrut cu Irina și cu florile – drumurile mele au ajuns în Bucuresti și am lăsat Comarnicul să-mi fie casa de la munte – nu am ezitat niciun moment să spun un mare DA când am primit propunerea să iau parte din Redutti Experience pentru a participa la workshop-ul de aranjamente florale oferit sub forma unui voucher de Fungroup.ro.

Și într-o frumoasă seară de vineri, am pornit spre locul unde avea loc workshop-ul – foarte aproape de centru- unde, după o introducere despre obiectele pe care e absolută nevoie să le ai atunci când vrei să faci un aranjament, am trecut la treabă. Cu un braț de gerbera artificiale am învațat cum se asează florile pentru a alcatui un buchet perfect rotund – să știți că tehnica implică un joc de palme, cu o strângere moderată și niște unghiuri relativ precise pentru a nu risca să ai un buchet pătrățos sau liniar.

După ce am învățat cum să facem un buchet perfect rotund, am trecut la partea cea mai savuroasă a serii, la care noi, învățăcelele, am reacționat ca niște copii cărora li se dau plastilină și creioane colorate. Am primit bureți speciali pentru aranjamente, câte un recipient care să fie la baza aranjamentului nostru și am trecut la treabă, asta după ce fiecare și-a ales florile preferate din care să creeze aranjamentul perfect.

Asta a fost momentul în care mi-am dat seama că e ceva chin și la aranjarea asta a florilor într-un tot care să arate frumos și care să merite să fie așezat pe masa. Pentru că nu doar înfigi florile în burete și le aranjezi așa încât să se potrivească cât de cât, ci trebuie să le legi sârme care să le stabilizeze sau să le prelungească acele codițe, trebuie să ai grijă să nu înfigi florile de mai multe ori în burete pentru că buretele ăla nu prea poate fi deformat și apoi arată urât. Și câte și mai câte. Vreau să vă spun doar că sunt un milion de accesorii pentru aranjamentele astea și toate sunt așa de drăguțe și like-able 😛 încât cu greu m-am abținut să le adaug.

Una peste alta, tare fericită am fost când m-am întors de la workshop și fix pentru senzația asta vă sfătuiesc să mergeți și voi. Sunt super-ieftine cu voucherele de la Fungroup.ro – 35 de lei/curs și în plus, poți fi tot o bucurie când vezi ce poate ieși :). Cel cu floarea soarelui și cu floricele mov este aranjamentul meu :) Nu-i așa că-mi seamănă?).

Sfatul meu pentru cei care vor să facă ceva relaxant și să și învete ceva util: încercați acest workshop – poți să-ți cumperi materiale și îți faci și pentru acasă ori, de ce nu, dacă ești inspirat și îndemânatic, poți face chiar o afacere din asta.

Mersi, încă o dată, Redutti si Fungroup.ro:)

Vă las cu mai multe fotografii de la workshop, cu toate aranjamentele realizate de noi vineri seară :).


Raluca Duță

Raluca Duță a beneficiat de voucherul „WORKSHOP de ARANJAMENTE FLORALE cu 50% reducere! Invata chiar tu sa realizezi decoratiuni superbe din flori cu doar 35 RON in loc de 70 RON de la EVMEDIA.RO!” oferit de Fungroup.ro

Experiențe povestite de: