Vrei oferte noi prin e-mail?


« Înapoi la toate experiențele

Cu patinele înainte!


Să patinezi nu e lucru uşor… sau cel puţin aşa mi se pare mie. Recunosc, deşi ador să mă uit la competiţiile de patinaj artistic (pe care abia le aştept an de an), întotdeauna mi-a fost teamă să îmi pun patinele în picioare. Nu ştiu de ce, cred că ţine de o reţinere a mea cu rădăcini în copilărie.

Când m-au contactat cei de la Redutti pentru a mă invita în campania Redutti Experience, primul voucher pe care l-am ochit a fost abonamentul de 10 intrări la patinoarul din Afi Palace Cotroceni, oferit de Izzy Reduceri.  Într-o iniţiativă mult mai curajoasă, mai încercasem gheaţa la începutul anului, în Cişmigiu.  Aveam o amintire plăcută şi mi-am zis că de data aceasta, în 10 şedinţe, voi fi deveni as în ale patinajului.

Am pus în minte planul de a combate teama, am primit voucherul, am luat cu mine un prieten decis să se distreze cu/de mine cât timp îi voi strângea braţul şi am pornit spre mall.

Odată ajunsă în AFI, am constatat că avea loc un eveniment dedicat zilei armatei, cuprinzând şi un concert susţinut de fanfara militară pe pasarela de deasupra patinoarului. Ce să vezi? Scuza perfectă pentru a mai amâna puţin marea confruntare dintre mine şi patine 😀 Am amânat, cât am amânat (un cunoscut al meu mi-ar fi dat diplomă pentru procrastinare), dar a venit momentul cel mare. Când mi-am pus patinele, mi se păreau că mă strâng, când m-am ridicat de pe scăunel, mi se părea că mi se înmoaie picioarele. Ce să mai, dacă vi se întrezăreşte un mare zâmbet pe buze în acest moment, rog puţină consideraţie. Nu trebuie să râdeţi de mine… prea mult 😛 Să ştiţi că propriile temeri sunt lucruri serioase pe care numai cel ce le are şi le poate înfrânge cu voinţă. Şi apropo de voinţă… cred că, în general, contează foarte mult şi alături de cine îţi învingi anumite reţineri şi modul în care te sprijină sau nu.

Undeva, mai  în dreapta mea, se afla, la un moment dat, un cuplu venit cu prietenii. Aveau, cred, aproape 30 de ani. Ea ştia să patineze, el  nu. Ea şi cuplul care îi însoţeau, şi-au luat patinele în picioare. El nu ştia să patineze. Amicul lui făcea mişto de el. Prietena amicului lui făcea mişto de el. Ea nu. Ea nu făcea mişto de el. Doar l-a întrebat foarte tandru dacă nu vrea să înveţe. El i-a dat din cap, uşor fâstâcit, că nu. Moment în care ea l-a luat în braţe, l-a sărutat şi a pornit pe gheaţă.  Eh, veţi spune că acestea sunt clipe lipsite de importanţă şi că nu înţelegeţi de ce mi-au captat atenţia.

Mi-am dat seama, în acel moment, cât de important este, pentru un cuplu şi nu numai, să îi înţelegi şi să-i accepţi celuilalti temerile şi să nu le iei ca pe nişte limite pe care trebuie să le depăşească doar cu tine.  Mi-am dat seama că femeile admit mult mai repede astfel de situaţii şi trec mai bine peste ele. Bărbaţii, pe de altă parte, le iau ca pe o luptă personală. Dorinţa ta de a învăţa nu mai este a ta, ci devine o presiune pe care ţi-o crează şi impun tocmai din orgoliul propriu de a îţi demonstra că ştiu, că nu există profesori mai buni ca ei.

Revenind la experienţa oferită de Redutti, pentru că am senzaţia că am deviat puţin de la subiect, m-a bucurat tare mult. Nu doar pentru că am mai făcut un pas mic spre sportul viitoarei mele ierni, dar am şi avut ocazia să îmi îndrept atenţia şi să reflectez asupra lucrurilor care se întâmplă dincolo de patinoar. Mulţumesc mult, Redutti şi Izzy Reduceri!


Valentina Roman

Valentina Roman a experimentat patinajul la Cotroceni on Ice cu voucherul „PATINEAZA de voie oricand, la orice ora, cu un abonament de 10 INTRARI atat pentru copii cat si pentru parinti, la doar 49 lei, Cotroceni on Ice in cadrul Afi Mall Cotroceni” oferit de IzzyReduceri.

Experiențe povestite de: