Pentru a prinde reducerile aboneaza-te la newsletter

 

Tratament pentru o carie simpla si detartraj – pachet complet preventie pentru dantura sanatoasa si respiratie proaspata! Prinde oferta limitata si fa o vizita la medicul stomatolog, la Stoma Urgent!

Ne pare rău, ai ratat această ofertă.

Ca să nu mai ratezi nici o ofertă, abonează-te la newsletter:

(vei primi un singur e-mail pe zi, la 4 dimineața, NUMAI cu ofertele noi din orașul tău!)
100 Lei
În loc de 200,00 Lei
Site: izzyreduceri.ro
Discount: 50%
Oraș: Bucuresti
Cupoane comandate: 56
Valabil încă: expirat

Descriere

Atunci cand dintele prezinta coloratii pe suprafata sa, ele pot fi carii dentare, tartru sau pete datorate consumului frecvent de alimente sau bauturi precum cafea, ceai, tutun, etc.Daca este prezenta durerea dentara inseamna ca exista fie sensibilitate dentara (tine atat cat excitantul este prezent-cald, rece, dulce, acru, presiune la masticatie etc), fie exista o carie complicata.
Sensibilitatea poate fi provocata de:-o carie profunda-leziuni de colet care apar, de obicei, din cauza bruxismului (inclestat +-frecat dintii intre ei)- smaltul sare de la baza dintelui, de langa gingie-tocirea dintilor-indepartarea stratului de smalt de la suprafata cu descoperirea dentinei (stratul galbui de dinte de sub smalt care, stimulat, aproape intotdeauna da sensibilitate dentara)-o plomba dentara voluminoasa recenta -adeseori poate trece in 2-3 zile-fracturi  coronare (s-a rupt o bucata din coroana dintelui, expunand dentina sau chiar nervul dintelui)
Durerea dentara ca urmare a unei carii complicate dureaza mai mult decat momentul contactului cu excitantul (de la minute la ore). In functie de cat de avansata este inflamatia nervoasa, care determina durere de nerv, se incadreaza in pulpita (care raman doar la nivel de dinte), sau parodontite (inflamatia s-a extins si la nivelul varfului radacinii in vecinatatea osului si a parodontiului. Parodontiul reprezinta ligamentele care tin dintele in os.
Singurul tratament in acest caz este devitalizarea dintelui (scoaterea nervului, tratament de canal cu obturatie de canal). Poate exista si o durere dupa obturatia de canal, normala, aceasta trecand de la sine sau in urma administrarii unui antiinflamator obisnuit (ibuprofen 200-400 mg, paracetamol 500 mg, ketoprofen 100-150 mg daca durerea are intensitate mai mare, dar administrat cu un protector gastric).
Un momentul cand s-a ajuns la un abces dentar inseamna ca infectia dentara a strabatut osul si s-a exteriorizat printr-o fistula la nivelul gingiei, deasupra dintelui.
Atentie! Exista si abces gingival care este consecinta pungilor parodontale (buzunarase formate intre dinte si os unde se acumuleaza bacterii).Nu e obligatoriu ca un dinte cu abces dentar sa prezinte durere dentara, aceste cazuri reprezentand afectiuni cronice (parodontite cronice) care au evoluat lent in timp.
Orice fel de carie se trateaza, preferabil, cu anestezie dentara, exceptie facand marmoratiile dentare care sunt carii incipiente care nu au ajuns la dentina si nu provoaca durere dentara cand le indepartam.Plombele (obturatii dentare fizionomer) sunt estetice, de culoarea dintelui in cazul folosirii materialelor pe baza de rasina compozita sau alba, in cazul folosirii cimenturilor dentare.
Mai exista conceptul de sigilare care se adreseaza dintilor proaspat erupti si inseamna aplicarea in santurile sau gropitele dintelui un material special asemanator rasinilor compozite, dar mult mai fluid.
Obturatiile de baza care se pun sub plomba actuala de culoarea dintelui sunt materiale pe baza de hidroxid de calciu, ciment ionomer de sticla sau eugenat de zinc si se aplica sub obturatiile fotopolimerizabile in scopul de a proteja de excitanti precum rece, cald, dulce, acru, dar si presiune pe dinte.