Pentru a prinde reducerile aboneaza-te la newsletter

 

Ecografie Doppler Carotide la pret avantajos! Ofera imagini precise ale vaselor de sange, a structurii si dimensiunii lor. Fa o vizita la cardiolog, la Erenamed – locatie centrala (Piata Victoriei) cu program inclusiv in week-end!

199 Lei
În loc de 250,00 Lei
Site:
Discount: 20%
Oraș: Bucuresti
Cupoane comandate: 11
Valabil încă: 39 de ore

Descriere

Arterele care iriga creierul cu sange trec prin regiunea cervicala (a gatului). La acest nivel ele sunt usor de explorat cu ajutorul ultrasunetelor.
Aceste artere sunt cele doua artere carotide interne (dreapta si stanga) care iriga cea mai mare parte a creierului in portiunea anterioara (din fata) si cele doua artere vertebrale (dreapta si stanga) care iriga portiunea posterioara (din spate) a creierului, cat si cerebelul (creierul mic) si trunchiul cerebral (portiunea sistemului nervos care face legatura dintre maduva spinarii si creier). Cu ajutorul ultrasunetelor, pot fi vizualizate si explorate in regiunea cervicala si arterele carotide comune, arterele carotide externe si arterele subclavii. Metoda de explorare ultrasonica se bazeaza pe receptionarea de catre aparatul ecografic a ecourilor pe care structurile anatomice explorate le emit in urma contactului acestora cu undele pe care le emite sonda aparatului. Se masoara vitezele de circulatie ale sangelui prin vasele care iriga creierul si se evidentiaza peretii arteriali ingrosati sau placile de ateroscleroza.