Cum trebuie să mă pregătesc pentru tratament și la ce trebuie să mă aștept?
Zona care urmează a fi tratată nu trebuie epilată cu ceară sau prin smulgere cu cel puțin 3 săptămâni înainte de tratament. Epilarea cu ceară smulge rădăcina foliculului pilos, iar fotoepilarea nu mai are pe ce să acționeze. Din același motiv, epilarea cu ceară sau prin smulgere este interzisă pe toată perioada ședințelor de fotoepilare. Între ședințe se va folosi doar lama de ras, tunsul sau crema depilatoare. Părul trebuie înlăturat prin radere în ziua ședinței de epilaredefinitivă, pentru ca energia luminoasă să fie concentrată în rădăcina părului, nu în partea lui superioară, care se va încălzi inutil. În circa 10-14 zile firele de păr tratate încep să cadă. Inițial, unele fire de păr dau senzația de continuă creștere, dar este vorba doar de procesul normal de eliminare a lor din tegument. După perioada de eliminare, mai pot rămâne pe piele puncte negre mici, fire de păr care dau impresia ca au rămas în piele. Și acestea vor fi eliminate, dar mai lent. După căderea firelor tratate va urma o perioadă de lipsă a părului, de câteva săptămâni, până când încep să crească noile fire de păr, cele care, la momentul ședinței de fotoepilare, nu erau în faza de creștere activă. Atunci când se înmulțesc suficient, dupa circa 4-8 săptămâni de la ședința anterioara de epilare, se va efectua o nouã sedință. Expunerea la soare (bronzatul), precum și utilizarea produselor autobronzante trebuie evitate începând cu 7 zile înainte de sedința de fotoepilare și 7 după. Daca sunt vizate zone expuse la soare în mod frecvent (fața, gambele, etc.) este necesară folosirea unei creme cu factor de protecție UV cât mai ridicat (recomandabil 30-50).
Care sunt posibilele riscuri, efecte secundare sau complicații ale fotoepilării?
Printre efectele secundare care pot să apară se numără:
Roșeață, de obicei trece în câteva ore și poate să dureze cel mult 2-3 zile
Mâncărime în timpul tratamentului
Inflamarea zonei tratate. De obicei trece în câteva ore, dar poate să se mențină până la 2-3 zile.
Durere, amorțeală, mici înțepături.
Foarte rar pot apărea cruste, în zona cu păr încarnat, discolorații: hipo sau hiperpigmentări temporare, purpură în zonele cu piele bronzată
Trebuie reținut faptul că efectele secundare apar destul de rar și sunt doar temporare
Contraindicații ale epilării definitive LASER
Epilarea definitivă LASER este contraindicată persoanelor:
care urmează un tratament medicamentos cu produse fotosensibile
cu pielea recent bronzată (natural sau artificial) sau cele care intenționeazăsă se bronzeze (7 zile înainte și după fiecare ședință)
ce prezintă inflamații cutanate sau plăgi deschise în zona tratată
cu tatuaje în zona tratată
cu mare densitate de negipigmentari
aflateîn stare de graviditate
epilepsie, cancer, urticarie, herpes, pacemaker
Epilare definitiva axila, zona inghinala, brate total si picioare total cu Laser Dioda, cea mai eficienta metoda de indepartare a parului nedorit! Tratamentul cu Laser Dioda elimina parul nedorit fara durere sau efecte secundare si intr-un timp mult mai scurt! Rezultate spectaculoase chiar si pe pielea bronzata!
270 Lei
În loc de 600,00 Lei