Pasi pentru albirea dintilor cu laser: 1. Screening-ul
Se recomanda ca femeile gravide si adolescentii sa intarzie procesul de albire a dintilor laser, daca este posibil. in timpul examinarii initiale, medicul dentist va verifica, de asemenea, daca gingiile au un nivel scazut si expun o cantitate semnificativa de radacina dentara. in acest caz, dintii dvs. pot fi albiti oarecum inegal, deoarece radacinile dintilor sunt rezistente la solutiile de albire.2. Pre-tratament
Urmatorul pas consta in curatarea dintilor de medicul dentist sau de igienist. Ei trebuie, de asemenea, sa se asigure ca toate cariile sunt tratate si umplute, deoarece altfel solutia de albire poate patrunde prin cavitate in interiorul dintelui.3. Medicatie
Orice forma de albire a dintilor poate provoca sensibilitate temporara, in special la persoanele care au deja o anumita sensibilitate in dinti. Din acest motiv, medicul dentist va poate prescrie un medicament antiinflamator nesteroidian inainte de prima sesiune de albire.4. Albirea
Cand este timpul sa incepeti albirea dintilor, va veti aseza in scaunul dentistului ca de obicei si medicul dentist va folosi un aparat de protectie din cauciuc sau plastic pentru a va mentine gura deschisa. Apoi, dentistul va aplica o bariera asupra gingiilor dvs. pentru a le proteja de solutia de albire. Aceasta bariera este adesea aplicata ca un gel care se intareste cu un strat protector de cauciuc. Cand gingiile sunt pe deplin protejate, medicul dentist va folosi o seringa pentru a aplica un compus de albire in partea din fata a dintilor. Medicul dentist va folosi un laser stilou pentru a activa compusul si va crea astfel un efect de spuma, pe masura ce curata petele.
Cand toti dintii au fost albiti, dentistul va lasa compusul cateva minute pe dinti, apoi va sterge compusul de albire folosind un instrument de vid subtire. Apoi va aplica un nou strat de compus si va repeta procesul de trei ori daca e cazul.
Veti sti ca ajungeti la sfarsitul sesiunii atunci cand dentistul va clateste cu grija gura, apoi indeparteaza usor stratul protector de pe gingie.5. Urmarirea
Procesul de albire a dintilor nu este permanent. Dintii pot fi recolorati, in special din cauza consumului de tigari, bauturi, cum ar fi cafea sau ceai, sau unele alimente. Este posibil sa fie necesar sa programati o sesiune de albire ulterioara; eficacitatea albinarii dureaza de la sase luni sau pana la cativa ani.
Dupa o sesiune de albire, este posibil sa constatati ca a crescut sensibilitatea dintilor, mai ales in primele zile. Aceasta variaza in functie de pacient: unii nu prezinta nicio sensibilitate, unii prezinta o sensibilitate usoara sau ridicata. Medicul dentist va poate prescrie medicamente pentru a evita sau reduce sensibilitatea si, bineinteles, sensibilitatea se va opri dupa cateva zile. De asemenea, trebuie sa urmati cu medicul dentist daca aflati ca gingiile sunt albe sau inflamate, dar acest lucru este mai putin frecvent decat sensibilitatea.PROFILAXIA: Nu începeți un tratament dentar complex fără a face ședința de profilaxie! Scopul său este de a îndepărta depozitele dure și moi situate pe suprafața dinților, atât la nivel supragingival, cât și la nivel subgingival. Ea cuprinde proceduri lipsite de durere – în urma cărora dinții dumneavoastră vor fi mai strălucitori și mai puternici – dar și sfaturi individualizate pentru a vă menține dantura cât mai curată și mai sănătoasă.
Într-un mm de placă depusă pe dinți, ce cântărește aproximativ 1 mg, se află peste 200 de milioane de bacterii. În cavitatea bucală se află mai bine de 350 de specii bacteriene, însă doar o parte din acestea au abilitatea de a coloniza suprafețele dentare proaspăt curățate. Colonizarea cu bacterii a suprafețelor dentare este un factor cheie în aparitia bolii parodontale și a cariilor. Astfel succesul oricărui tratament odonto-parodontal poate fi asigurat pe termen lung în mare măsură printr-o igienă orală riguroasă, ședințele de profilaxie realizate o dată la șase luni fiind absolut indispensabile.Etapele unei ședințe complete de profilaxie cuprinde:
-detartrajul;
-airflow și/sau periaj profesional;
-fluorizare;
-sfaturi de igiena orala individualizate;Detartrajul Ce este?
Detartrajul este procedura prin care medicul îndepartează cu meticulozitate depozitele dure depuse în jurul dinților, situate sub și supragingival. Aceste depozite conțin placă bacteriană mineralizată din cauza salivei, a microorganisme patogene și a toxinelor eliberate. Tartrul este îndepărtat cu un aparat de detartraj ultrasonic și cu ajutorul instrumentarului manual. În cazul în care acumulările de tartru sunt prea mari, detartrajul se realizează în două ședințe.De ce este necesar?
Tartrul se formează ca urmare a minerelizarii plăcii dentare restante pe suprafețele dentare. Tartrul astfel format nu mai poate fi îndepartat prin periaj, ci doar prin mijloace specifice. În cazul în care nu faceți o vizită medicului stomatolog în acest sens, riscați inflamații ale gingiilor, ce pot duce în timp la retracții gingivale, însoțite chiar de distrugerea suportului osos și de pierderea dinților.Important: Persoanele care prezintă stimulatoare cardiace (pacemaker) trebuie să își anunțe medicul cu privire la acest lucru, întrucât activitatea sa poate fi perturbată de aparatul cu ultrasunete. De asemenea trebuie efectuat cu precauție în cazul celor care suferă de astm sau de afecțiuni pulmonare. Airflow Ce este?
Airflow-ul este o metodă prin crare se îndepartează depozitele restante după detartraj sau depozitele supragingivale din locurile greu accesibile (șanțuri și fosete dentare, spații interproximale), colorațiile dentare extrinseci (petele de cafea, tutun, ceai) prin intermediul unui jet format din aer, apă și pulbere specială pe bază de bicarbonat de sodiu. Este foarte util în igienizarea dentară periodică a purtătorilor de aparate ortodontice, permițând o curățare eficientă și rapidă.De ce este necesar?
Airflow-ul este necesar pentru a completa detartrajul, în urma căruia pot rămâne particule mici de tartru, deci o suprafață dentară mai rugoasă la care bacteriile să adere mai ușor. Pe lângă efectul de curățare, airflow-ul are și un efect de lustruire și netezire a suprafețelor dentare, împiedicând astfel aderarea bacteriană. De asemenea, realizează și un masaj gingival ce stimulează vascularizația și troficitatea tesutului gingival.
La finalul tratamentului veți avea o senzație de prospetime, dinții vor fi strălucitori, iar respirația mult mai proaspătă.Important: Chiar dacă pudra de airflow este biocompatibilă, persoanele cu afecțiuni cardiace grave (hipertensiune grad III, IV) trebuie să evite ingerarea ei, întrucât poate produce dezechilibrePeriajul profesional Ce este?
Periajul profesional se realizează cu ajutorul unei periuțe sau a unei cupe de cauciuc, utilizând o pastă abrazivă specială.De ce este necesar?
Este necesar pentru completarea detartrajului, având un rol asemanator cu al airflow-ului în lustruirea suprafețelor dentare și în îndepărtarea colorațiilor extrinseci.FluorizareCe este?
Fluorizarea presupune aplicarea pe suprafețele dentare uscate a unui gel cu conținut crescut de fluor pentru un interval de timp specific substanței utilizate. Procedura se realizeaza numai după o curățare minuțioasă a supafețelor dentare (prin detartraj, airflow/periaj). Fluorizarea se poate realiza și la domiciliu, cu substanțe cu concentrații mai mici de fluor.De ce este necesară?
Prin fluorizare suprafața dintilor este întărită prin formarea la nivelul smalțului a unor compuși mai rezistenți la atacul acid. Fluorul este principalul mijloc de prevenție a cariei dentare la adulți și la copii, avâmd capacitatea de a remineraliza leziunile carioase incipiente, redând astfel sănătatea dintelui.Important: După fluorizare evitați consumul de alimente și de lichide timp de 30 de minute. Sfaturi de igienă orală:
Medicul dumnevoastră vă va oferi sfaturi privind periajul dentar, alegerea unei paste și a unei periuțe de dinți potrivite, utilizarea mijloacelor auxiliare periajului dentar (ața dentară, apa de gură, dușul bucal), astfel vă veți putea menține dinții cât mai sănătoși.
Albire dentara cu LASER si profilaxie – detartraj, periaj profesional, air-flow si fluorizare! Prinde oferta cu reducere limitata si bucura-te de servicii moderne cu tehnologii de ultima generatie si produse de calitate premium!
1.000 Lei
În loc de 1.950,00 Lei